Ekspanderende brannbeskyttelse for stål

Ekspanderende maling brukes for å beskytte underlaget mot brann og forsinker oppvarmingen av stålet. Dette gir ekstra tid før temperaturen blir så høy at stålet mister bæreevnen. Ekstra tid er svært viktig ved en eventuell evakuering av bygningen og gir nødetatene bedre mulighet til å få kontroll på brannen. Ekspanderende maling svulmer under påvirkning av varme og danner et beskyttende, isolerende og porøst lag. Beskyttelseslaget kan bli opptil 50 ganger tykkelsen av det opprinnelige påførte strøket.

Fontefire ST 60 er vanntynnet, en-komponent, ekspanderende maling utviklet for brannsikring av innvendige, bærende stålelementer. Den beskyttende effekten er basert på en sterk utvidelsesreaksjon ved høy varme og danner et isolerende skumlag. Malingen har svært gode brannsikringsegenskaper selv ved tynn filmtykkelse.

  • For innendørs konstruksjonsstål i henhold til ETAG 018-2 Type Z2.
  • Konkurransedyktig filmtykkelse.
  • For ulike størrelser av konstruksjonsstål "H" og "I" formede bjelke- og søyleseksjoner med en klassifisering av brannmotstand på opp til R60.
  • For sirkulære og rektangulære / firkantede hule søyler med klassifisering av brannmotstand på opp til R90.
  • For temperaturer i området 350⁰C til 750⁰C.
  • CE-merket (ETA 15/0442).
  • Svært lavt VOC-innhold (17 g / liter).

Kontakt alltid en Tikkurila spesialist ved bruk av brannbeskyttende maling >>

Redd liv, eiendeler og miljøet med ekspanderende maling.

Ekspanderende teknologi beskytter overflaten mot varme ved at malingen sveller opp når den utsettes for høy temperatur. Tikkurilas ekspanderende produkter hjelper til med å redde både liv og eiendeler, og å redusere miljøskader.

Våre ekspanderende løsninger gir effektiv brannsikring for stålkonstruksjoner som oppfyller kravene i den nødvendige brannklassen. Sammen med ekspanderende belegg har vi en rekke kompatible produkter for grunning og toppstrøk. Tikkurilas brannhemmende produkter gir konkurransedyktige filmtykkelser for åpne og lukkede profiler og et bredt spekter av systemer.

Vårt CE-merkede, brannhemmende produkt, Fontefire ST 60, er vanntynnet og gjør det til et mer bærekraftig valg. Fontefire ST 60 er kompatibel med et bredt utvalg av grunning og toppstrøk.

 

Hva er ekspanderende belegg basert på?

Fordi stålkonstruksjonen kan nå + 500°C på under 15 minutter, krever den beskyttelse for å unngå å miste styrke, noe som fører til kollaps. Det er viktig at belegget ekspanderer så raskt som mulig for å være effektiv.

Brannhemmende maling har et tynnfilmbelegg som er inaktiv ved lave temperaturer (under + 200 ° C), men reagerer ved høy varme. Ved høy temperatur transformeres malingen raskt gjennom sublimering og utvider seg mange ganger sin opprinnelige tykkelse noe som føre til et isolerende lag av skum. Skumlaget reduserer ledning av varme fra brannen til underlaget og  forsinker tiden for strukturell svikt. Skummet forblir værende på stålverket selv ved store bevegelser i konstruksjonen, noe som gir kritisk tid til å unnslippe og evakuere.

Det isolerende laget av skum er svampete og porøst med svært gode varmeisolerende egenskaper og kan nå opptil 50 mm tykkelse.

Fontefire

Skreddersydde løsninger du kan stole på

Vi samarbeider med våre kunder for å forstå hele produktets livssyklus og identifisere muligheter for å forbedre effektiviteten, redusere kostnadene, iverksette prosjektplaner og nøye administrere forsyningskjeden. Våre tekniske eksperter er klare til å støtte deg med å nå dine forretningsmål.

Vi hjelper deg med å velge riktige systemer og å velge riktig filmtykkelse. Du kan også bruke vår brukervennlige kalkulator for filmtykkelse på nettstedet vårt.

Vi vil gjerne høre fra deg

Ta gjerne kontakt med oss enten du har spørsmål om løsningene, produktene eller systemene våre.

Tikkurila Norge hovedkontor: 

Email: post@tikkurila.no
Tel: +47 22 80 32 90

Finn ansvarlig for ditt distrikt i kontaktlisten.

 

has been added to saved.
has been removed from saved.
no